Ή Λημνος με τα αμπέλια της και με την παραγωγή κρασιού είναι γνωστή από τον όμηρο,ο οποίος αναφέρει στην Ιλιάδα ότι οι Αχαιοί όσο βαστουσε η πολιορκία της Τροίας ευφραινονταν με Λημνιο κρασί.Παράλληλα με την παραγωγή κρασιού ξεχωριστή θέση κατέχει στη Λήμνο ή παραγωγή τσίπουρου και ούζου στα περιβόητα 'Λακαρια'.Μετά τη μεταφορά του κρασιού από τις γούβες  ξανάσφραγιζαν τα στέμφυλα κ τα άφηναν δύο μήνες.Τα μετέφεραν στα 'Λακαρια' όπου μετά από βρασμό και διπλή απόσταξη έβγαζαν το τσίπουρο.Η 'Ιεροτελεστια'της απόσταξης γίνεται αφορμή να ενωθούν παρέες, φυλα κάθε ηλικίας.Γλέντι,φαγοπότι, γύρω από κάθε λακαριο...